Jeugd

Waarom zou je aan karate beginnen?

Spelenderwijs leren door middel van een lichamelijke activiteit. Door het beoefenen van karate leer je jezelf te beheersen. Je leert een ander respecteren en je grenzen te verleggen. Sommige ouders vertellen dat hun kind wordt gepest, onzeker is en verdrietig of juist heel erg boos, omdat hij of zij niet weet hoe met deze gevoelens om te gaan. Door op karate te gaan leer je niet vechten om een ander pijn te doen. Je leert vechten om te kunnen incasseren, om op een beheerste manier met je gevoelens van boosheid en angst om te gaan.

Je bent zelfs sterker als je een gevecht ( op het schoolplein of in de straat) uit de weg durft te gaan. Mocht het uit de hand lopen dan kun je je in ieder geval verdedigen.

Respect voor elkaar is heel belangrijk. Niemand is meer of minder dan een ander. Ieder heeft zijn talenten.Sommige kinderen durven een ander niet aan te raken, door karate wordt die grens verlegt. Ze moeten elkaar wel aanraken door hun technieken te oefenen maar ook om hun ‘tegenstander’ een hand te geven na afloop van het sparren met elkaar. Je groet elkaar voordat je begint en je geeft elkaar een hand om voor dit stukje training te ‘bedanken’.

Aan het eind van het seizoen bedenken we altijd iets leuks voor de laatste les.